Leksand 2010-03-11


Viktig information om föreningens framtid

Bästa medlem i Kulturföreningen Vevkullorna,

Som vi berättat i tidigare medlemsbrev gick mandattiden ut för de flesta av ledamöterna i styrelsen i samband med årsmötet 2010 och ingen i styrelsen har tackat ja till fortsatt mandat. Valberedningen har tyvärr inte kunnat finna några ersättare. Det innebär att föreningen ställts inför valet att upplösas eller att vara vilande under ett år.

Villkor för föreningens upplösning
Vid Kulturföreningen Vevkullornas årsmöte den 4 mars i Leksands kulturhus togs ett första beslut om upplösning av föreningen. Upplösning innebär att verksamheten upphör och att föreningens tillgångar överlämnas till kommunen.

För att beslutet om upplösning ska träda i kraft krävs att föreningen håller ett medlemsmöte tidigast en månad efter årsmötet och att en majoritet på fyra femtedelar av närvarande medlemmar röstar för en upplösning.

Medlemsmötet planeras äga rum torsdag den 20 maj kl. 19.00 i Leksands kulturhus.
Separat kallelse kommer senare.

Vevkulla har en framtid
Årsmötet den 4 mars beslutade samtidigt att ansträngningarna för att behålla båten Vevkulla som uppskattad sommarattraktion för turister och leksandsbor ska fortsätta. Det är nu valberedningens uppgift att arbeta fram en fungerande lösning. Valberedningen har därför förstärkts med två personer och består nu av: Slång Hans Lundkvist, Agneta Magnusson, Rolf Pellas och Tege Tornvall.

Inga medlemsavgifter för 2010
Eftersom föreningen inte planeras ha någon verksamhet efter medlemsmötet den 20 maj är det inte aktuellt med några medlemsavgifter för 2010. Vi kommer att återbetala eventuella redan inbetalda medlemsavgifter.

Vi hoppas få se så många som möjligt av våra medlemmar på mötet den 20 maj, då vi får tillfälle att uttrycka våra tankar och känslor kring det som varit och det som blir.

Till dess - Varmt tack för ditt stöd och ditt medlemskap i Kulturföreningen Vevkullorna.

Kulturföreningen Vevkullorna